Data: 2001-09-24 09:45:51
Temat: Re: Co z pigwy?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Nie to, zebym dostala bardzo duzo, ale..
> w piatek na zakupach, czekajac na sery zobaczylam wsod nich
> racxzej drogie pudeleczko marmolady pigwowej. Kupilam, wlasnie
> zjadlam krakersika z ostrym zoltym serem (zdradzilam moj cheddar
> i polasilam sie na super ser, ktory osobiscie znam - producenta
> poznalam). No i maznelam sobie tej pigwy. faine, bardzo sztywne i
> mocno slodkie. lubie ser z roznymi slodkawymi rzeczami, pewnie tu
> przesadzilam, bo mocny bardzo ser przyblakl nieco przy
> pigwie....
>
> czy znacie pigwe? Jak tak to do czego ja jeszcze zuzyc?
marmoladowo? Na chlebek oraz do mięsa, ale nie każdemu smakuje. Np. do
dziczyzny obok borówek.
W stanie surowym (no nie całkiem) lubię bardzo kompot gruszkowo-pigwowy.
Niestety rodzina nie :-((
Waldek
|