Data: 2004-04-13 09:24:03
Temat: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Od: "Tomasz" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:c5g545$ppn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zostało mi pewnie z pół kg wędliny po świętach i nie wiem, co z nią
zrobić,
Sposob dobry do dluzszego przechowywania, wielokrotnie wyprobowany.
Topisz slonine jak na smalec ze skwarkami. Pozostalosci wedlin mielesz przez
maszynke
razem z cebula i czosnkiem. Do tego farszu mozesz dodac troche zmielonej
watrobki drobiowej. Wszystko przyprawic do smaku i wsypac do wrzacego
smalcu. Wszysto razem pomieszac jeszcze kilka minut i rozlac do sloikow.
Tali smalco pasztet jest swietny do kanapek . W zamknietych sloikach i w
zimnym miejscu moze stac kilkanascie dni.
|