Data: 2004-04-13 10:50:47
Temat: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Od: "Iwona" <i...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz ( t...@p...onet.pl ) napisał:
>
> Użytkownik "Medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:c5g545$ppn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Zostało mi pewnie z pół kg wędliny po świętach i nie wiem, co z nią
> zrobić,
> Sposob dobry do dluzszego przechowywania, wielokrotnie wyprobowany.
> Topisz slonine jak na smalec ze skwarkami. Pozostalosci wedlin mielesz
> przez maszynke
> razem z cebula i czosnkiem. Do tego farszu mozesz dodac troche zmielonej
> watrobki drobiowej. Wszystko przyprawic do smaku i wsypac do wrzacego
> smalcu. Wszysto razem pomieszac jeszcze kilka minut i rozlac do sloikow.
> Tali smalco pasztet jest swietny do kanapek . W zamknietych sloikach i w
> zimnym miejscu moze stac kilkanascie dni.
To coś dla mnie. Mniam.
Iwona
|