Data: 2003-11-19 11:53:29
Temat: Re: Co zrobić z salami?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
hmmm:
> Witam serdecznie, ostatnio zostałem uszczęśliwiony dużą ilością (3 kg)
> salami, gównie pepperoni i cygańskim. Od kilku dni na wszystkich moich
oj, to śmierdzi :x)
> kanapkach (ale też jajecznicy, pizzy i omlecie) gości ta szlachetna
> wędlina. Nie mówię, że mi się przejadło, ale chciałbym wykorzystać moj
> prezent do jakiegoś "wznioslejszego" ;) celu kulinarnego. Czy znacie może
> jakieś potrawy, gdzie salami odgrywa pierwszoplanową (albo nawet
> jakąkolwiek) rolę? Liczę na Wasze pomysły.
do fasolki po bretońsku można wciepnąć. Sos pomidorowy do makaronu.
Zapiekanki (popularne dachówki). Do bigosu.
Waldek
|