Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Renata Wrzosek" <r...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cos dla gosci
Date: Fri, 20 Oct 2000 16:54:15 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 28
Message-ID: <8spmba$6s$1@news.tpi.pl>
References: <8sp04r$6js$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: zycie.media.pl
X-Trace: news.tpi.pl 972053674 220 195.116.8.10 (20 Oct 2000 14:54:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Oct 2000 14:54:34 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35823
Ukryj nagłówki
Użytkownik "XXL" <X...@a...com> napisał w wiadomości
news:8sp04r$6js$1@news.tpi.pl...
>
> A co Wy podajecie ciekawego?
>
Witam!
A to bardzo ciekawy wątek! Też zawsze mam problem z takimi "przegryzkami" i
chętnie skorzystam z bezbrzeżnej studni mądrości i fantazji grupowiczów. A
ja często podaję "śledzie pod pierzynką". Proste, smaczne, tanie i... pyszne
do wódeczki! Proporcje na oko, bo nigdy nie pamiętam, jakie były ostatnim
razem... Tak na sporą salaterkę...
- ok.10 filetów śledziowych
- 2 cebulki
- 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 2 nieduże marchewki ugotowane "w skórkach"
- 4 jajka ugotowane na twardo
- majonez
Śledzie moczymy w zależności od zasolenia, wszystko kroimy w drobną
kosteczkę (warzywka uprzednio obrawszy rzecz jasna...). I układamy
warstwami:
śledzie / cebulka / majonez / ziemniaki / marchew / majonez / jajka
Może nie jest to zbyt wyrafinowane, ale naprawdę baaardzo smaczne!
Polecam i pozdrawiam,
Renata Wrzosek.
|