Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Adam Majtyka <m...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cos dla gosci
Date: Fri, 20 Oct 2000 17:26:47 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 31
Message-ID: <3...@p...pl>
References: <8sp04r$6js$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: adam.pbks.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.tpi.pl 972055546 2724 195.205.33.204 (20 Oct 2000 15:25:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Oct 2000 15:25:46 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35828
Ukryj nagłówki
> A co Wy podajecie ciekawego?
ja robie parowki w ciescie i mimo ze wszyscy zapieraj sie ze parowki to
smieciowe zarcie i nigdy nie jedza to na imprezie wszystko odlatuje ze
swistem...
ale po kolei ....
robie ciasto drozdzowe takie jak na pizze i zostawiam na godzine
parowki obieram ze skorki i kroje na kawalki po ok 5 cm
ciasto walkuje (jedna strone mocno przy tym posypuje ziolami) i kroje na
kwadraty od 5/5 do 10/10 cm - zalezy kto lubi ile ciasta....
zawijam parowki w kwadraty (strona ziolowa na zewnatrz) - parowke sie kladzie po
przekatnej
ukladam na blache zostawiam w spokoju minimum na godzine
a potem jak juz przyjda goscie i zglodnieja pieke to ... wyglada bardzo fajnie
ale to pol sukcesu - trzeba zrobic sos - mieszam pol na pol smietane 12% z
keczupem (pikantny)
i w tym sie macza parowki w czasie jedzenia
parowki po wystygnieciu sa od wywalenia - w wtedy widac ze to parowki :-) ....
ale na goraco smakuja rewelacyjnie
pozdrawiam i napiszcie czy sie podobalo...
|