Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Alex P. J. [Scorpio]" <s...@s...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Coś do frytek
Date: Sat, 8 Sep 2001 22:03:38 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 45
Message-ID: <9ndtqk$mej$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <9nd4ju$97o$1@sunsite.icm.edu.pl> <9nd9t1$agf$1@news.tpi.pl>
<9ndl8p$rtt$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: dial678.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 999979668 22995 217.30.132.170 (8 Sep 2001 20:07:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 Sep 2001 20:07:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67114
Ukryj nagłówki
Użytkownik "almada" <a...@i...pl> napisał...
> >
> > Oj, oj, to przecież moje ulubione :)
> > Czosnek koniecznie w postaci zmiażdżonych ząbków i to
> > w dużej ilości :) A reszta składników faktycznie może
> > być dość mocno modyfikowana - musztardę już próbowałem
> > (sarepska - bardzo wyostrzyła potrawę), przede mną jeszcze
> > np. sos chili z czosnkiem. Zobaczymy, czy da się zjeść :)
> >
>
> Na Wyspach Brytyjskich polewaja frytki octem...Brrrrrrr....
>
> pozdr.
> almadka
W kwestii formalnej - odpowiadaj proszę pod cytatem (tak
jak ja to "przepisałem").
A co do frytek z octem... Jestem właśnie po obfitej obiado-
-kolacji i jak tylko przeczytałem, co napisałaś, poczułem
się jakoś tak... nieswojo :)
Frytki posypane parmezanem są BOSKIE!!! Wielkie dzięki
dla osób, które ten pomysł poddały pod rozwagę - zupełnie
inny smak, rewelacja! Dzisiaj cała obiado-kolacja była
"na szybko" (nie licząc polędwiczek wieprzowych, które się
marynowały 3 dni :). Do tych frytek były wspomniane
polędwiczki z domowego elektrycznego grilla, polane
znakomitym sosem HP Barbecue i posypane prażoną cebulką.
Proste, a cieszy :)
Zresztą ostatnio przekonujemy się z żoną, że to, co na
szybko przygotowane, wcale nie musi być mniej smaczne.
Przykład - śniadanko składające się z bułki wrocławskiej,
posmarowanej naprędce przygotowanym masłem czosnkowym,
na to plasterek wędzonego łososia, kawałeczek topionego
chestera, pomidorek i odrobina szczypiorku. Z tego
wszystkiego zrobione grzaneczki. Czas przygotowania
w zasadzie nie dłuższy niż porządna jajecznica, a
zawsze jakieś urozmaicenie (ze śniadaniami pod tym
względem jest zawsze problem :)
Pozdrawiam,
Alex
|