Data: 2001-09-08 20:28:16
Temat: Re: Coś do frytek
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
w tutejszym (bezboznym) kraju nazywaja to obiadem...
ps. Pete Sampras wyrownuje !
--
Niesz !
Alex P. J. [Scorpio] <s...@s...com> a écrit dans le message :
9ndtqk$mej$...@s...icm.edu.pl...
> Użytkownik "almada" <a...@i...pl> napisał...
> > >
> > > Oj, oj, to przecież moje ulubione :)
> > > Czosnek koniecznie w postaci zmiażdżonych ząbków i to
> > > w dużej ilości :) A reszta składników faktycznie może
> > > być dość mocno modyfikowana - musztardę już próbowałem
> > > (sarepska - bardzo wyostrzyła potrawę), przede mną jeszcze
> > > np. sos chili z czosnkiem. Zobaczymy, czy da się zjeść :)
> > >
> >
> > Na Wyspach Brytyjskich polewaja frytki octem...Brrrrrrr....
> >
> > pozdr.
> > almadka
>
> W kwestii formalnej - odpowiadaj proszę pod cytatem (tak
> jak ja to "przepisałem").
>
> A co do frytek z octem... Jestem właśnie po obfitej obiado-
> -kolacji i jak tylko przeczytałem, co napisałaś, poczułem
> się jakoś tak... nieswojo :)
>
> Frytki posypane parmezanem są BOSKIE!!! Wielkie dzięki
> dla osób, które ten pomysł poddały pod rozwagę - zupełnie
> inny smak, rewelacja! Dzisiaj cała obiado-kolacja była
> "na szybko" (nie licząc polędwiczek wieprzowych, które się
> marynowały 3 dni :). Do tych frytek były wspomniane
> polędwiczki z domowego elektrycznego grilla, polane
> znakomitym sosem HP Barbecue i posypane prażoną cebulką.
> Proste, a cieszy :)
>
> Zresztą ostatnio przekonujemy się z żoną, że to, co na
> szybko przygotowane, wcale nie musi być mniej smaczne.
> Przykład - śniadanko składające się z bułki wrocławskiej,
> posmarowanej naprędce przygotowanym masłem czosnkowym,
> na to plasterek wędzonego łososia, kawałeczek topionego
> chestera, pomidorek i odrobina szczypiorku. Z tego
> wszystkiego zrobione grzaneczki. Czas przygotowania
> w zasadzie nie dłuższy niż porządna jajecznica, a
> zawsze jakieś urozmaicenie (ze śniadaniami pod tym
> względem jest zawsze problem :)
>
> Pozdrawiam,
> Alex
>
|