Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.belnet.
be!news.belnet.be!fr.clara.net!heighliner.fr.clara.net!teaser.fr!easynet-fr!ten
gri.easynet.fr!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9nd4ju$97o$1@sunsite.icm.edu.pl> <9nd9t1$agf$1@news.tpi.pl>
<9ndl8p$rtt$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@n...vogel.pl>
<9ndtqk$mej$1@sunsite.icm.edu.pl>
Subject: Re: Coś do frytek
Lines: 54
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <d3vm7.838$mg1.24866@tengri.easynet.fr>
Date: Sat, 8 Sep 2001 22:28:16 +0200
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.114
X-Complaints-To: a...@e...fr
X-Trace: tengri.easynet.fr 999980361 212.198.40.114 (Sat, 08 Sep 2001 22:19:21 MET
DST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 08 Sep 2001 22:19:21 MET DST
Organization: [Posted via] Easynet France
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67118
Ukryj nagłówki
w tutejszym (bezboznym) kraju nazywaja to obiadem...
ps. Pete Sampras wyrownuje !
--
Niesz !
Alex P. J. [Scorpio] <s...@s...com> a écrit dans le message :
9ndtqk$mej$...@s...icm.edu.pl...
> Użytkownik "almada" <a...@i...pl> napisał...
> > >
> > > Oj, oj, to przecież moje ulubione :)
> > > Czosnek koniecznie w postaci zmiażdżonych ząbków i to
> > > w dużej ilości :) A reszta składników faktycznie może
> > > być dość mocno modyfikowana - musztardę już próbowałem
> > > (sarepska - bardzo wyostrzyła potrawę), przede mną jeszcze
> > > np. sos chili z czosnkiem. Zobaczymy, czy da się zjeść :)
> > >
> >
> > Na Wyspach Brytyjskich polewaja frytki octem...Brrrrrrr....
> >
> > pozdr.
> > almadka
>
> W kwestii formalnej - odpowiadaj proszę pod cytatem (tak
> jak ja to "przepisałem").
>
> A co do frytek z octem... Jestem właśnie po obfitej obiado-
> -kolacji i jak tylko przeczytałem, co napisałaś, poczułem
> się jakoś tak... nieswojo :)
>
> Frytki posypane parmezanem są BOSKIE!!! Wielkie dzięki
> dla osób, które ten pomysł poddały pod rozwagę - zupełnie
> inny smak, rewelacja! Dzisiaj cała obiado-kolacja była
> "na szybko" (nie licząc polędwiczek wieprzowych, które się
> marynowały 3 dni :). Do tych frytek były wspomniane
> polędwiczki z domowego elektrycznego grilla, polane
> znakomitym sosem HP Barbecue i posypane prażoną cebulką.
> Proste, a cieszy :)
>
> Zresztą ostatnio przekonujemy się z żoną, że to, co na
> szybko przygotowane, wcale nie musi być mniej smaczne.
> Przykład - śniadanko składające się z bułki wrocławskiej,
> posmarowanej naprędce przygotowanym masłem czosnkowym,
> na to plasterek wędzonego łososia, kawałeczek topionego
> chestera, pomidorek i odrobina szczypiorku. Z tego
> wszystkiego zrobione grzaneczki. Czas przygotowania
> w zasadzie nie dłuższy niż porządna jajecznica, a
> zawsze jakieś urozmaicenie (ze śniadaniami pod tym
> względem jest zawsze problem :)
>
> Pozdrawiam,
> Alex
>
|