Data: 2001-08-02 12:08:58
Temat: Re: Cos dobrego z cukinii?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla wrote:
> > A cukinie można faszerować kiełbasą posmażoną z cebulką
> > i pomidorami, posypać tartym serem, bazylią i tymiankiem
> > i zapiec. Smakuje troche jak pizza, ale lepsze i mniej tuczące :-)
> Bardzo dobry pomysl - dziekuje! :)
> Zapiekac nalezy w piekarniku, a nie na patelni?
W piekarniku, ok. 1/2 godz. Jeżeli wolisz miększą cukinię,
można ją przed przekrojeniem obgotować. Ma to dodatkowy plus
- łatwiej przekroic.
> > Krycha spod stosu pomarańczowych cukini
> Dlaczego pomaranczowych?
> Przeciez cukinie sa koloru zielonkawego... moze to Twoje
> to jednak sa kabaczki?
Kabaczki są jasnozielone, cukinie - ciemnozielone. A w tym roku
kupiłam także nasiona pomarańczowych cukini. Okazały się bardzo
plenne i najwięcej jest tych pomarańczowych. Będą ładnie wyglądały
kiszone :-)
Krycha
|