Data: 2016-06-03 06:26:37
Temat: Re: Creme au violette
Od: bbjk <b...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 16-06-02 o 18:52, Jarosław Sokołowski pisze:
>>> Znam tę ciekawostkę.
>> A ja nie znałam.
>
> Człowiek przez całe życie dowiaduje się czegoś nowego.
Poza tymi, co to już zjedli wszystkie rozumy i nie mieści im się.
Powęszyłem
> teraz trochę za fiołkowym zapachem. Okazuje się, że w zastosowaniach
> stricte kuchennych, dalekich od apteki, irysowe kłącza stosowane są
> w kuchni marokańskiej. Czy w ogóle na północy Afryki. Zawiera je
> przyprawa znana jako "ras el hanout".
A to bogata przyprawa, jak czytam. Z muchą hiszpańską i haszyszem.
Choć nieobowiązkowo w menu.
--
B.
|