Data: 2006-10-29 17:57:38
Temat: Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczynska wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
> wiadomosci news:12k70rq2kfcak96@corp.supernews.com...
>
>>Do jakich wypiekow uzywacie cukier krysztal?
>
>
> Dziwne pytanie zadalas...
> Czy chodzi i co taki w duzych krysztalkach - on sie kiedys rafinada
> nazywala, ale od 15 lat go chyba nie widzialam, czy o taki co sie go
> normalnie na co dzien uzywa i trzyma w cukiernicy w odróznieniu od cukru
> pudru?
> Cukru pudru uzywam do posypywania faworków paczków itp. Praktycznie do
> wszystkiego innego zwykly cukier zwany czasem krysztalem...
Chodzi mi o ten cukier, ktory ma wieksze krysztalki, niz ten uzywany na
codzien. Dotychczas doszukalam sie tylko ciasteczek posypywanych tym
krysztalem, ale myslalam, ze moze jakies inne wypieki specyficznie
polecaja uzywanie krysztalu. Pytam z ciekawosci, bo znalam ten cukier w
Polsce, a nas w USA go dotychczas nie widzialam, az tydzien temu w
sklepie ze zdrowa zywnoscia wypatrzylam skrzynke z tym cukrem i od tego
czasu usiluje sobie przypomniec, do czego sie go uzywa oprocz ciastek.
MB
|