Data: 2007-07-26 10:28:55
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek Krukowski" <k...@u...pl> wrote in message
news:f89rn8$ssm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Panslavista:
>
>
> > Nie tylko do kukurydzy, ale do głębia czy głąba... po rosyjsku i
ukraińsku
> > też, a po turecku "koczan". Dotyczy kapusty, brukwi itp.
>
> Ech, u nas w Pomezanii wpływy tureckie widać nie są już tak silne, żeby
> pozostać czytelne.
>
> (...)
>
> > Przecież nigdzie nie pisałem, że mam wyłączną rację - pokazuję, jakie
> > działania ja robię, aby osiągnąć lepsze efekty - w tym przypadku -
krótsze
> > gotowanie, a wiec czas i witaminy oszczędzone.
>
> To ja teraz herezję napiszę. W dzisejszej diecie witamin tyle, że utrata
> tych kilku dodatkowych to nie jest aż taki problem. A mięso solidnie
> podduszone w warzywnych sokach to jest zupełnie inne mięso.
>
> Marek Krukowski
Masz rację - inne. Ale są potrawy, gdzie każde warzywo poddusza się osobno,
a później łączy razem i jeszcze chwilę się obrabia... I wtedy jest nie tylko
jeden smak, ale wiele...
|