Data: 2003-07-11 08:27:46
Temat: Re: Cukiniarz (P)
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 10 Jul 2003 22:10:45 +0000 (UTC), "Akulka "
<s...@N...gazeta.pl> wrote:
>> Szczerze mowiac zupelnie sobie tego nie wyobrazam, przeciez taki
>> biszkopt ma wysokosc tortownicy... chyba ze ja czegos nie rozumiem.
>
>Hm, tiramisu tez trudno sobie wyobrazić, a wychodzi pychotka, choć ciapowata -
Ale w tiramisu sie nie uklada biszoptow na sztorc... no wlasnie, nie
powiedzialas co to znaczy "na sztorc".
>Wiesz, przepis przywiozła ciocia, byl dołączony do jakiegoś tam produktu,
>hm... moze kakao? Nazwa, coś od cukini (zucchino m, ale jak w pełni sie
>nazywa - to zabij...
Zucchino to cukinia.
>Moze jak kiedyś będę, to spytam, czy ma jeszcze ten wycinek.
>Nie namawiam. Mnie smakuje, ale każdy ma inny smak i preferencje.
Mi pewnie tez bedzie smakowac, ale probuje sobie wyobrazic do ciasto i
porownac do kwiatu cukini i mi nie wychodzi bo nie rozumiem ulozenia
biszkoptow.
Okej, lece na it.hobby.cucina.
--
Pozdrawiam, Sabina
|