Data: 2001-11-12 10:46:18
Temat: Re: Curry miesne dla Monisiatka spragnionego
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uffff,
znalazlam tego posta, ale tylko dzieki temu ze Iza mnie ponformowala, ze
wyslala, a Basia go forwardowala, - iec wiedzialam, czego szukac.
Cos zle sie dzieje z lista - na Outlooku tego posta po prostu nie ma. Tak samo
jak wczesniej nie mialam indyjszczyzny od Waldka - dzieki Waldku za podeslanie
na priva.
W ogole wszystkim, ktorzy mi pomagaja w moim debiucie z kuchnia "inna" -
kuminową - jak ja nazwalam na wlasne potrzeby :))) - slicznie dziekuje.
Mam za soba debiut w postacie fasolki kremowej - co prawda chyba jednak
omylilam sie i to, co uznalam, za ta "uram da" (czy jakos tak...) - nie bylo
ta fasolka. Tylko mala czarna., ale nie az tak mala. bede musiala poszukac tej
malutkiej.
W kazdym razie fasolka kremowa (czarna i czerwona fasola) byla rewelacyjna -
tylko zdecydowanie zmniejszylabym ilosc soli w przepisie. Bylo 2-3 lyzeczki,
Ja dalam plaskie 2 i to za duzo (przynajmniej dla mnie) - na drugi raz dam 1.
A drugi raz bedzie na pewno, bo ... malo zjadlam, bo moj chlop wszystko w nocy
wyjadl, tak mu smakowalo.
a teraz pytania:)))))
>=================
>CHICKEN CHETTINAD
>=================
>Kuchnia poludniowych Indii
>
>mieszanka przypraw - nr1.
>Powyzsze przyprawy zmielic w mlynku.
A jak sie nie ma mlynka???? Bo nie mam - to co???? Mozna np. w mlynku do
pieprzu???? Tylko czy "smak" w mlynku nie zostanie....
>Dodac 600g nog kurzych bez skory, dolac 180ml wody, 400ml mleka kokosowego
>(lepiej gdy jest to smietanka - coconut cream z puszki),
I nic tego nie zastapi???? Bo nie mam - cyba znow mnie czeka specjalistyczny
sklep - czy to drogie????
>========================
>CHETTINAD PEPPER CHICKEN
>========================
>5 lyzek oleju (z oliwek najlepszy),
a z winogron moze byc???
>1,5 lyzeczki nasion kopru /fennel,
czy jak nie znajde, to mozna opuscic, albo czyms zastapic???
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
|