Data: 2015-02-03 01:28:09
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Od: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał w wiadomości
news:54cfde47$0$2178$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Tomasz" <t...@g...com> napisał
>>>
>> To swietnie bo za kilka minut wyjezdzam do OBI wlasnie na Kcyńską.
>> Tym razem sprawdze wszystko dokładnie, poprzednio spytalem o drożdże
>> pierwszego napotkanego pracownika i ten mi tak odpowiedzial o stoisku
>> winnym na jesieni ktore jest juz zlikwidowane. Być może zapytalem
>> niewlasciwego pracownika.
>>
>
> No więc w OBI nie bylo tych polecanych przez "ZZZ" bayanusów.
> Były tylko dwa rodzaje : jedne drożdże w plynie "Burgund" i drugie
> "ENOVINI" suszone drożdże winiarskie. Pojechalem szukac dalej. W
> Castoramie bylo jeszcze mniej, tam byl tylko jeden gatunek to znaczy
> zestaw tyrzech torebek w jednej. Caly stan byl juz zapakowany do jednej
> duzej plastikowej torebki, czyli likwidacja stoiska. Dalej pojechałem do
> Leroy Merlin i tam dopiero spotkałem w miarę duży wybór drożdży winnych i
> tam byl właśnie polecany "Bayanus".
> Kupiłem i zaraz sprobuje nimi zaszczepic zakupiony sok jablkowy.
> O rezultatach napiszę.
Mam nadzieję że ten sok jabłkowy nie ma zadnych konserwantów typu E223 bo
wtedy może być kiepsko z fermentacją.
Zapewne dostałeś FERMICRU LS2 lub FERMIVIN PDM.
|