Data: 2013-11-03 22:52:16
Temat: Re: Cykoria i cykor
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu niedziela, 3 listopada 2013 18:14:13 UTC+1 użytkownik Stokrotka napisał:
> Ma ktoś coś do powiedzenia na ten temat?
Przekroić główkę cykorii wzdłuż, wyciąć głąb i włożyć do ZIMNEJ wody bez ŻADNEGO
cukru ani soli na kilkanaście minut do pół godziny. Ewentualnie po połowie czasu wodę
wymienić - znów na zimną i czystą.
Kiedyś tak robiłam - ale szybko tak się przyzwyczailiśmy do goryczki, że zdążyliśmy
ja polubić i już na pewno moczyć cykorii nie będziemy.
Jakieś 10 dni temu robiłam cykorię zapiekaną z ragout z kurczaka - resztki goryczki w
niej tkwiły mimo długiej obróbki cieplnej, ale to było pyszne...
Ania
|