Data: 2018-01-24 18:09:03
Temat: Re: Cytryna do herbaty.
Od: GalAnonim <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 24.01.2018 o 17:17, i...@g...pl pisze:
> Miód w gorącej herbacie traci wszystkie zdrowotne własności. Wolę go jeść w stanie
oryginalnie wyprodukowanym. A pigwy dobrej nie mam, ta sklepowa wielka, ale bez
aromatu i smaku... No i generalnie ta cytryna w cukrze pyszna bardzo.
Nikt nie mówił o wlewaniu do gorącej herbaty ;)
Dla mnie herbata jest dobra jak ma ciut więcej temperatury niż ja, a to
się zawsze mieści w bezpiecznym marginesie dla miodu czyli poniżej 42 stopni
Dla wrażeń smakowych spożywam - głównie.
>
No i tutaj właśnie spróbuj z miodem - łyżeczka czy palcami, bez herbaty
- jeszcze lepsze niż z cukrem.
Natomiast jeśli chodzi o pigwę to ona zawsze jest wielka (chyba że jakaś
nie wydarzona), nie wiem czy nie mylisz pigwy (czyli owocu drzewa pigwa)
z owocem pigwowca (czyli najczęściej krzewu pigwowca) który jest mały -
rozmiaru standardowej cytryny (i podobny kształtem). Pigwa natomiast
jest podobna do gruszki lub jabłka a te małe są rozmiaru dwóch pięści i
więcej.
Pigwowce od kilku lat nie chcą mi się przyjąć, natomiast pigwa bez
problemu rośnie i z jednego drzewka jest owoców dla całej rodziny...
GA
|