Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.pg.gda.pl!not-for-mail
From: sadyl <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czekoladowa przegryzka
Date: Thu, 25 Jan 2001 11:42:36 +0100
Organization: Technical University of Gdansk
Lines: 22
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: sadyl.teleadreson.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunrise.pg.gda.pl 980419449 11316 195.116.119.135 (25 Jan 2001 10:44:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...gda.pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2001 10:44:09 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: pl,en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41957
Ukryj nagłówki
fghfgh wrote:
> Po dluzszej chwili namyslu zdecydowalam sie na owoce w czekoladzie:
> owoce na kawalki, czekolada podgrzana do stanu cieklego i owoce do niej.
> I tu sie wyłonil maly problem-co zrobic/jak ukladac , zeby to pozniej
> wystyglo nie zostawiajac calej polewy na miejscu na którym obsuszam?
> Ja sie zdecydowalam na blache z piekarnika-taka dziurkowana ale i tak
> wiekszosc czekolady zostala na niej. Jakies pomysly?
kilka dni temu pokazywali w telewizorze jakiś reportaż z wizyty Zośki
Loren w Wa-wie
M.in. pokazali jak gostek z Sheratona robi truskawki w czekoladzie:
Zimne (ale nie mrożone) truskawki zanurza się w lekko podgrzanej
czekoladzie, na blache i od razu do lodówki
Gostek robił to dwukrotnie: najpierw całe truskawy moczył w białej
czekoladzie, a po zastygnięciu - fragmentami w ciemnej.
Do tego parę kropek ciemnej czekolady i wychodził facet w garniturku, z
zieloną czuprynką (bo truskawki były z szypułką)
sadyl
|