Data: 2001-10-24 14:21:50
Temat: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1f1rtxq.84c45k1fjewqN%wlos@tele.com.pl...
> Boze co to znowu ex-vir? Ze slownika lacinskiego wynikaloby, ze to
> "byly maz" i wtedy sie zgadzam, nie nalezy na takim smazyc.
> A moze raczej chodzi Ci o "vir.exe" -- jakiego strasznego wirusa
> komputerowego?
:-)
Dobre!
> Jezeli natomiast masz na mysli to, co we Francji zwie sie "huile extra
> vierge" a w Polsce "oliwa ekstra wirdzyn", to argument o cenie nie ma
> nic do rzeczy. Cena jest wzgledna - dla chlopa na Sycyli bedzei to
> oczywisty tluszcz do smazenia. W kuchni wloskiej oliwa jest powszechni
> do tego uzywana.
Włoskiej, to chyba za szeroko powiedziane. Na Północy chyba już bardziej
strefa masła jest, jeśli się nie mylę. W każdym razie zależy to od
regionu.
> Uzywac nalezy takich produktow, ktore zapewnia nam pozadany smak potraw.
Całkowita słuszność! Zresztą jakoś ceny oliwy pierwszego tłoczenie nie
wydają mi się powalające.
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
b...@w...pdi.net that a man can supervise
www.kjb.w.pl the construction of light
|