Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czereśnie
Date: Mon, 7 Jul 2003 18:36:46 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: g...@p...onet.pl@pi22.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <bec7jm$489$1@news.onet.pl>
References: <bec6eq$2tn$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pi22.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1057595830 4361 213.76.104.22 (7 Jul 2003 16:37:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Jul 2003 16:37:10 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163387
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Busia" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bec6eq$2tn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ma ktoś pomysł, jak zużytkować wiadro czereśni?
> Przeglądałam archiwum, kilka przepisów wychwyciłam, typy omlet z
> czereśniami, ciasto z czereśniami i galaretką. A może ma ktoś przepis na
coś
> innego, co mogę jeszcze z tego zrobić. Może w słoiki do późniejszego
> wykorzystania?
> pozdrawiam wszystkich
> Busia
>
>
Polecam bardzo pieczenie drobiowe w czeresianiach. Innymi slowy kurczak w
czeresniach, a jeszcze lepiej piers indycza. Robi sie jak normalna pieczeń -
troche mąki z przyprawami (tymianek, rozmaryn, ogolnie rzecz biorac tzw.
Prowansja) w której obtaczamy miesko i obsamazany w bardzo gorącym tłuszczu
ze wszystkich stron. Potem mięsko do brytfanny i kiedy zacznie miękąć
dodajemy owoc i pieczemy jeszcze prze kwadrans. temperatura ok. 200 stopni
cały czas. Podejmy z ryzem
Czarek
|