Data: 2003-07-07 16:48:16
Temat: Re: Czereśnie
Od: "janek" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bec7jm$489$1@news.onet.pl...
> Polecam bardzo pieczenie drobiowe w czeresianiach. Innymi slowy kurczak w
> czeresniach, a jeszcze lepiej piers indycza. Robi sie jak normalna
pieczeń -
> troche mąki z przyprawami (tymianek, rozmaryn, ogolnie rzecz biorac tzw.
> Prowansja) w której obtaczamy miesko i obsamazany w bardzo gorącym
tłuszczu
> ze wszystkich stron. Potem mięsko do brytfanny i kiedy zacznie miękąć
> dodajemy owoc i pieczemy jeszcze prze kwadrans. temperatura ok. 200 stopni
> cały czas. Podejmy z ryzem
Jak się ma wiadro czereśni, to po paru dniach rodzina zwymiotuje tym
wspaniałym przepisem. :->>
janek
|