Data: 2001-10-24 08:02:30
Temat: Re: Czosnek
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:6f46.00000128.3bd5dea2@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> ludzkosc sie dzieli na pol z roznych powodow. Jednym z nich jest
czosnek - albo
> sie go kocha, albo nienawidzi... A Wy? Jadacie, pozeracie, nie
lubicie,
> nienawidzicie?
>
> A moze macie jakies interesujace przepisy na rzeczy z duuuuza
iloscia czosnku?
Pzrd Kundzia
>
Była kiedyś na grupie " zupa czosnkowa", nie pamiętam autora
3/4 kg ziemniaków umyć i obrać, następnie pokroić w ósemki,
nie myć ponownie ! , wrzucić na patelnię z 3-4 łyżkami oliwy
i przesmażyć na brązowo. Pod koniec smarzenia dodać pokrojone
ząbki z całej główki czosnku, pilnować żeby się nie przypaliły a
tylko zrumieniły, następnie przełożyć wszystko do
garnka zalać wodą 2 palce powyżej ziemniaków dodać liście laurowe
i ziele angielskie, gotować 25-30 minut, zmiksować,
posypać parmezanem i podawać z serowymi grzankami
pozdr.Alex
|