Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-2.dfn.de!ne
ws.dfn.de!news.uni-stuttgart.de!news.belwue.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-onl
ine.de!newsfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-f
or-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy aby sorowki sa tak zdrowe?
Date: Thu, 23 Jul 2009 07:47:00 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 45
Message-ID: <h48u39$6kk$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <h45ebe$bat$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<h46dbp$51t$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<8...@h...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1248328617 6804 83.15.147.162 (23 Jul 2009
05:56:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 23 Jul 2009 05:56:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:323663
Ukryj nagłówki
Użytkownik <q...@g...com> napisał w wiadomości
news:8107d522-42f8-4ccb-824a-ac6354914efa@h18g2000yq
j.googlegroups.com...
On 22 Lip, 08:56, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Tomasz" <t...@w...pl> napisał w
> wiadomościnews:h45ebe$bat$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>
> > Czy ktos z Was wie czy w tradycyjnej kuchni chinskiej podaje sie do
> > posilku sorowki?
>
>
> Zmien bary :-))
> zmien restauracje...
> stoluj sie w domu...
> pisz poprawnie (sUrówki)...
> W Polsce jadalo sie zawsze surowki
> surowek...
hahahahaha kiedy w latach 80-siatych wyladowalem w USA na obiedzie,
myslalem ze to przyjecie dla kaczek. Wielka okragla taca z surowy
seler w lodygach, pieczarki , ogorki ze skorka, mloda marchew itd dwa
maczadla z sosami . Do tego kurczak w slodkim bbq, a jako zupa w duzej
misce znowu polsurowe jarzyny z krewetkami i ochlapy z rakow.
W Polsc tez pracowalem, ale w pracy nie bylo obiadow, wyskakiwalo sie
na flaki brrr, naplucka na kwasno-obrzydliwosc. W zadnej knajpie nie
bylo sald barow, a zwiedzilem i sporo. Wszedzie krolowala gotowana
kapucha i buraki z octu, a jeszcze przysiadali sie w knajpie obcy
ludzie do mojego stolika i kopcili mi papierochami do jedzenia. To by
bylo na tyle.
PS. Nawt na zadnej uczcie weselnej nie podawano zestawu surowych
salat. Widocznie sa jakies dwie inne Polski.
Pozdrawiam
U mnie w domu zawsze sie jadalo... a w Polsce mieszkalem i nadal mieszkam
:-)))
Fakt, ze krolowaly jednak gotowane warzywa, jednak salata, pomidory,
mizeria, surowka z kiszonej kapusty itp zawsze byly...
Piszesz o barach "szybkiej" obslugi? hehehe
plucka na kwasno? fakt, sredni rarytas, ale flaki? Pycha :-)
Cynaderki... jak dobrze byly zrobone to... mniam
O niesmiertelnym "bigosie na winie", fasolce "po bretonsku", golabkach...
nie wspominam hehehe
Bigos mozna bylo jesc tylko w sprawdzonych miejscach, fasolke rowniez, a
golabki czesto rafialy sie "z niespodzianka" :-)
|