Data: 2009-07-23 05:47:00
Temat: Re: Czy aby sorowki sa tak zdrowe?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <q...@g...com> napisał w wiadomości
news:8107d522-42f8-4ccb-824a-ac6354914efa@h18g2000yq
j.googlegroups.com...
On 22 Lip, 08:56, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Tomasz" <t...@w...pl> napisał w
> wiadomościnews:h45ebe$bat$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>
> > Czy ktos z Was wie czy w tradycyjnej kuchni chinskiej podaje sie do
> > posilku sorowki?
>
>
> Zmien bary :-))
> zmien restauracje...
> stoluj sie w domu...
> pisz poprawnie (sUrówki)...
> W Polsce jadalo sie zawsze surowki
> surowek...
hahahahaha kiedy w latach 80-siatych wyladowalem w USA na obiedzie,
myslalem ze to przyjecie dla kaczek. Wielka okragla taca z surowy
seler w lodygach, pieczarki , ogorki ze skorka, mloda marchew itd dwa
maczadla z sosami . Do tego kurczak w slodkim bbq, a jako zupa w duzej
misce znowu polsurowe jarzyny z krewetkami i ochlapy z rakow.
W Polsc tez pracowalem, ale w pracy nie bylo obiadow, wyskakiwalo sie
na flaki brrr, naplucka na kwasno-obrzydliwosc. W zadnej knajpie nie
bylo sald barow, a zwiedzilem i sporo. Wszedzie krolowala gotowana
kapucha i buraki z octu, a jeszcze przysiadali sie w knajpie obcy
ludzie do mojego stolika i kopcili mi papierochami do jedzenia. To by
bylo na tyle.
PS. Nawt na zadnej uczcie weselnej nie podawano zestawu surowych
salat. Widocznie sa jakies dwie inne Polski.
Pozdrawiam
U mnie w domu zawsze sie jadalo... a w Polsce mieszkalem i nadal mieszkam
:-)))
Fakt, ze krolowaly jednak gotowane warzywa, jednak salata, pomidory,
mizeria, surowka z kiszonej kapusty itp zawsze byly...
Piszesz o barach "szybkiej" obslugi? hehehe
plucka na kwasno? fakt, sredni rarytas, ale flaki? Pycha :-)
Cynaderki... jak dobrze byly zrobone to... mniam
O niesmiertelnym "bigosie na winie", fasolce "po bretonsku", golabkach...
nie wspominam hehehe
Bigos mozna bylo jesc tylko w sprawdzonych miejscach, fasolke rowniez, a
golabki czesto rafialy sie "z niespodzianka" :-)
|