Data: 2009-07-27 22:38:25
Temat: Re: Czy aby sorowki sa tak zdrowe?
Od: "kogutek" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Czy ktos z Was wie czy w tradycyjnej kuchni chinskiej podaje sie do posilku
> sorowki?
> Mam wrazenie ze moda na sorowki przyszla z Ameryki kilkanascie lat temu.
> Przynajmniej w moim dziecinstwie i mlodosci wszedzie w Polsce jadlo sie
> warzywa gotowane, duszone (w kazdym razie zawsze na goraco).Owszem bywaly
> jarzyny na surowo jak pomidory, mizeria, salata zielona ale nie wylacznie.
> Obecnie warzyw na goraco (ćwikła, marchewka zasmazana, fasolka szparagowa,
> kalafior, szpinak, kapusta zasmazana itp) nie spotkasz w zadnej restauracji,
> barze czy stolowce, chyba ze w barze mlecznym.
>
> --
> Tomasz
>
>
Jak masz swoje pole na którym uprawiasz warzywa tylko dla siebie to nie będą
szkodziły. Pewno nie wiesz, ze jak duży facet zje dziennie 10dkg wędliny ze
sklepu to przekroczy maksymalną dzienną dawkę azotanów. Oczywiście pod warunkiem
ze wędlina była zrobiona zgodnie z normą. Ale nie była. Jak by byla to przy
dzisiejszej technologii peklowania i wędzenia do sklepu by jej nie dowieźli. A
jak sobie chce jeszcze taki ktoś poprawić to dopakuje się azotanami z warzyw. Po
40 latach takiego odżywiania grzecznie wyląduje w szpitalu. Zrobią mu dziurkę z
boku i kupkę będzie robił do plastikowego woreczka. Pożyje jeszcze, jak nie
będzie miał farta, maksymalnie rok. U kobitek podobnie. I o to chodzi. A ludzie
pieprzą że papierosy niezdrowe. Przy dzisiejszym jedzeniu fajki są jak woda życia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|