Data: 2005-02-19 00:10:48
Temat: Re: Czy kapusty w bigosie ...
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 18 Feb 2005 15:17:14 +0100, Wladyslaw Los <w...@o...pl>
wrote:
>In article <cv4t8q$3ms$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> Sławek SWP <s...@w...pl> wrote:
>
>> Czy do bigosu, kapusty kiszoną i nie kiszoną trzeba gotować oddzielnie ?
>>
>> Pytam bo przy każdym bigosowaniu nurtuje mnie ta myśl, a nie mam odwagi
>> spróbować gotowania razem ...
>> Może ktoś kiedyś wrzucił razem od początku i zna efekty ... ?
>
>Zawsze gotuję razem, jeżeli w ogóle dodaję słodkiej kapusty. Dzięki temu
>słodka dłużej maceruje się w soku kwaśnej i bigos jest bardziej
Slodka sie szybciej rozgotowuje. Ale w sumie to zaleta - w bigosie
pozostaje troche kapusty tworzacej wyrazna struktore wloknista i
troche rozgotowanej na papke dajacaa wrazenie gestosci...
Stezenie kwasu maslowego i tak znacznie szybciej sie wyrowna.
--
Darek
|