Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czy ktos zna przepis? Re: Czy ktos zna przepis?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czy ktos zna przepis?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!lubl
in.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Deidre" <o...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy ktos zna przepis?
Date: Mon, 3 Mar 2003 22:02:25 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <b40fpe$9l0$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <4...@j...jasien.net>
<b40d6b$6oq$1@absinth.dialog.net.pl> <b40eqs$4qq$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: gate-lan-2.lama.net.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1046725234 9888 80.48.37.2 (3 Mar 2003 21:00:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 3 Mar 2003 21:00:34 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:144378
Ukryj nagłówki


mi sie otwiera
skopiuje go wiec tutaj tak jak tam stoi napisane :-)

Kurczak z czterdziestoma zębami
Jest to potrawa intensywna, w smaku i zapachu, troche ostra, bardzo pyszna.
Bierze sie wiekszego kurczaka, nacina sie male otworki nozem i nadziewa
zabkami czosnku przekrojonymi wzdluz na 3-4 czesci. Powinno sie zuzyc 40
zabkow na calego kurczaka. Nastepnie nalezy calego kurczaka nasmarowac dobra
oliwa, posypac sola i pieprzem na zewnatrz i w srodku, i umiescic w malej
brytfance. Zalac woda do 1/3 glebokosci, przykryc i piec 2 godziny w srednim
piekarniku. Odwrocic piersia na dol po godzinie. Sprawdzac poziom wody od
czasu do czasu. Czosnek podczas pieczenia traci ten surowy zapach i staje
sie wrecz slodkawy. Najlepiej podawac z sosem wlasnym i ziemniakami puree.
From: m...@a...com (MagdalenaB)

Moja mama kiedys czesto piekla kurczaka w misce. Na siedzaco. Calego
kurczaka (zabitego i oprawionego) nabijala otworkiem po wypartroszeniu na
sloik z woda. Calosc do miski (dosc sporej) z woda i razem wszystko do
piekarnika. Kurczak wtedy jest bardziej soczysty. Nie jest wyschniety.
Jedyna wada to piekarnik, ktory jest caly opryskany tluszczem . Trzeba go
wiec porzadnie myc :-(Ale kurczk mniam. :-))

Niedawno widzialem w telewizji (seria "Dania do podania") inna wersje tych
40 zabkow... . Otoz kurczaka _nadziewa_ sie tymi (czterdziestoma !) zabkami
czosnku, ale nie przekrojonymi tylko calymi. Potem j.w., albo inaczej (jak
kto lubi).

koniec cytatu :-)
--
Deidre


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 Marta Trzaska
03.03 Agata Mryczko
03.03 Marta Trzaska
03.03 Marta Trzaska
04.03 Waldemar Krzok
05.03 m...@d...silesia.pik-net.pl
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6