Data: 2003-09-24 21:22:55
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?
Od: Catalina <c...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 24 Sep 2003 14:27:42 +0200, "Anna Sty?"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Chciałabym zrobić leczo w słoiki a nie wiem czy się nadaje. Czy ktoś to już
>robił? Ile czasu trzeba pasteryzować i ile czasu się utrzyma?
Wlasnie zrobilam, juz po raz kolejny.
Ja nie pasteryzuje ich dodatkowo, a jedynie zakrecam na goraco. Te z
ubieglego sezonu nadal sa dobre. Zostaly jeszcze 2 sloiki ;-))
W moim leczo jest papryka, pomidory, bakjlazan, cukinia. Podduszone na
oleju z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Nie daje cebuli bo boje
sie, ze mogloby to nie wytryzmac proby czasu. Poza tym cebula jest
caly rok ;-)
--
Catalina
icq # 54287160
|