Data: 2013-05-23 12:59:46
Temat: Re: Czy mozna ciasto pierogowe przechowac?
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 23 May 2013 10:46:10 +0200, Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 22 May 2013 16:04:31 -0700 (PDT), Stachu Chebel napisał(a):
>
>> On 22 Maj, 22:28, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia 22 May 2013 17:34:40 GMT, tomjas napisał(a):
>>>
>>>> Witam Szanownych Państwa!
>>>> Pytanie raczej głupie, ale:
>>>> robię pierogi i do ciasta chlustnęło mi się za dużo wody. Wydaje się, że
>>>> ciasto tylko trochę za luźne więc podsypuję mąki. Ale o dziwo zabrało
>>>> jej drugie tyle. No i po ulepieniu pierogów została połowa. Niby nic,
>>>> ale szkoda wyrzucić. A dziś już kolejnych pierogów nie dam rady zrobić.
>>>> Da radę to przechować (i żeby było zdatne do użytku) na jutro? Ktoś
>>>> przerabiał ten temat?
>>>> Dodam, że ciasto: jajko, mąka (na oko), woda (na oko).
>>>> Z góry dzięki za odpowiedź.
>>>
>>> Spokojnie możesz zamrozić. Ja tak robię planowo - tzn zawsze robię dwa-trzy
>>> razy więcej ciasta niż potrzebuję, bo po co kilka razy robić, kiedy można
>>> raz :-)
>>> --
>>
>> Potwierdzam!! Przed wciepaniem do zamrażary owijam kluchę folją.
>
> Chyba to jest oczywiste :-)
Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi. Ciasto już w zamrażalniku, bo w sumie
dziś też nie chce mi się lepić, ale na dniach pewnie pokuszę się
o ruskie:)
|