Data: 2012-10-16 08:47:49
Temat: Re: Czy to kwasnica
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:ae4j2pFubc3U1@mid.uni-berlin.de...
> Am 16.10.2012 08:30, schrieb jerzy.n:
>
> Szczi, borszcz, kwaśnica i podobne to typowe zupy "nawinie". Dla
> restauracji bardzo wdzięczna, bo pozwala na utylizację resztek.
>
> Waldek
>
no, no, nie tylko dla restauracji... w domu też zostają resztki po garnkach,
rondlach...
Hm, Boczuś Wędzony po swojemu właśnie się gotuje, chyba jednak otworzę
szeroko lodówkę...
pozdr
Stefan
PS. Proszę zwrócic uwagę, że Boczuś jest pisany z dużej litery - bo to jest
PAN Boczuś, peklowany 2 tygodnie, wędzony 3x2 godziny początkowo w ciepłym
lekkim dymie, potem coraz chłodniejszym lecz mocniejszym.
Naturalnie świnka domowego chowu,na ziemniaczkach, ospie i pokrzywach...
|