Data: 2012-12-15 02:07:50
Temat: Re: Czym toto się...
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-12-14 21:21, Ikselka pisze:
> ...wykrawa? Wygląda na to, że jakas specjalna foremka to być musi:
> http://2.bp.blogspot.com/-hoW6zJAQyfc/Tj7T48xDFcI/AA
AAAAAAENs/xCBtJvfi8_A/s1600/kruche+ciastka+z+rabarba
rem.jpg
Ano musi. Wystarczy wejść do bloga, z którego pochodzi fotka. Takie
trudne? :P
2. Wałkować ciasto na grubość ok 2-3mm i wykrawać spody oraz ozdobne
wierzchy ciastek. Układać spody w foremce, napełniać farszem, smarować
brzegi jajkiem rozmąconym z wodą i przykrywać dekoracyjnym wierzchem.
Jeśli nie mamy takiej foremki można pokroić rozwałkowane ciasto z
radełkiem lub nożem na wąskie (ok. 1 cm) paski i ułożenie z nich
ozdobnej kratki. Spód ciastka warto w takiej sytuacji przed nałożeniem
farszu ułożyć sobie na spodeczku lub w innej płytkiej miseczce, by
wygodnie ukształtować foremne ciasteczko.
|