Data: 2012-12-15 11:32:24
Temat: Re: Czym toto się...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 15 Dec 2012 03:07:50 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-12-14 21:21, Ikselka pisze:
>
>> ...wykrawa? Wygląda na to, że jakas specjalna foremka to być musi:
>> http://2.bp.blogspot.com/-hoW6zJAQyfc/Tj7T48xDFcI/AA
AAAAAAENs/xCBtJvfi8_A/s1600/kruche+ciastka+z+rabarba
rem.jpg
>
> Ano musi. Wystarczy wejść do bloga, z którego pochodzi fotka. Takie
> trudne? :P
No to jak widać coś kiepsko z Twym myśleniem, ponieważ fotka własnie z tego
bloga pochodzi, z którego jest wzięta - logika powala? Chyba trzeba było
tam najpierw wejść, żeby ją zobaczyć, czyż nie?
>
> 2. Wałkować ciasto na grubość ok 2-3mm i wykrawać spody oraz ozdobne
> wierzchy ciastek. Układać spody w foremce, napełniać farszem, smarować
> brzegi jajkiem rozmąconym z wodą i przykrywać dekoracyjnym wierzchem.
No właśnie, pomyśl mocniej, wysil się, dlaczego pytałam, czym się to...
> Jeśli nie mamy takiej foremki
No właśnie... Nie mamy. Ale chcemy mieć.
> można pokroić rozwałkowane ciasto z
> radełkiem lub nożem na wąskie (ok. 1 cm) paski i ułożenie z nich
> ozdobnej kratki. Spód ciastka warto w takiej sytuacji przed nałożeniem
> farszu ułożyć sobie na spodeczku lub w innej płytkiej miseczce, by
> wygodnie ukształtować foremne ciasteczko.
Dziękuję, postoję, namęczyłaś się zaiste niemożebnie - tyle to ja sama tam
znalazłam.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|