Data: 2004-12-17 09:17:41
Temat: Re: Czym zastąpić amoniak
Od: "egol" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mama kangurzyca" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cprt2m$18e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam,
> w paru przepisach spotkałam amoniak jako składnik. Czy ktoś może wie czym
> można go zastąpić? i czy wogóle można? Nie spotkałam się wcześniej z tym
> egzotycznym dla mnie produktem.
Radze niczym nie zastepowac tylko go uzyc. Jest wszedzie do kupienia tam,
gdzie i proszek, cukier wanil..., i inne. Uzywam go od pewnego czasu do
ciasta i swietnie sie spisuje. Tylko nie przesadzic z iloscia. Na pol kilo
maki calkiem plaska lyzeczka. I lepiej jak ciasto wystygnie przed
wyjedzeniem. radze wyprobowac.
Pozdrawiam - E.G.
|