Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl> <d76raq$1ma$1@nemesis.news.tpi.pl>
<v...@4...com>
Subject: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Date: Fri, 27 May 2005 12:53:23 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0521-3, 2005-05-26), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 30
Message-ID: <4296fa93$0$2143$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 27 May 2005 10:46:44 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1117190804 mamut2.aster.pl 2143 62.121.120.92:3560
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240195
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:vgtd91dpqgl06m89j1e2tl9fllp8l2rs0v@4ax.com...
> On Fri, 27 May 2005 11:59:27 +0200, "Dejf" <z...@j...cy>
> wrote:
>> ten przepis to pewnie tajemnica sluzbowo-panstwowa, nawet na
> torturach pewnie by sie nie przyznali, z jakich chemikaliow
> korzystali, ale namiastka (haha) bylby pewnie sos oparty na
> jogurcie z malym dodatkiem majonezu, duzje ilosci swiezego
> czosnku posiekanego badz zmasakrowanego i jakiegos ziolka. moze i
> sol do smaku...moze i pieprz...moze i koperek.....ja takie (bez
> majonezu) uzywam do pieczonych ziemniakow
(ciach)
...wlasnie to jem od 8smej...4 podejscia juz mialam...dodalam cebuli
bialej...i za 3 razem dolozylam czosnek marynowany zeby urozmaicic...na 5
podejscie dodam do bazy paluszkow krabowych....na 7 dodam awokado....dieta
taka :) bo mi sie ugotowalo za duzo malenkich kartofli a na chipsy juz nie
starczylo pieniedzy....
na pizze tez bym to wpakowala...i na kebab i na kanapke i na nalesnika...no
ale wtedy to bez ziemniakow!
popijam mini pepsi bo urocze te buteleczki wpuscili na rynek
a zeby ot nie bylo...popieram aby potraktowac to co napisala Krycha jako sos
"taki jak w Da GRasso"...zadziala!
agataw
|