From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Date: Fri, 27 May 2005 12:11:27 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <l...@4...com>
References: <d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl> <d76raq$1ma$1@nemesis.news.tpi.pl>
<v...@4...com>
<4296fa93$0$2143$f69f905@mamut2.aster.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 216.128.74.205
X-Trace: alt.athenanews.com 1117192307 216.128.74.205 (27 May 2005 07:11:47 -0400)
Lines: 36
X-Complaints-To: a...@a...com
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!diablo.voice
net.com!feed4.newsreader.com!newsreader.com!alt.athenanews.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240197
Ukryj nagłówki
>> wrote:
>
>>> ten przepis to pewnie tajemnica sluzbowo-panstwowa, nawet na
>> torturach pewnie by sie nie przyznali, z jakich chemikaliow
>> korzystali, ale namiastka (haha) bylby pewnie sos oparty na
>> jogurcie z malym dodatkiem majonezu, duzje ilosci swiezego
>> czosnku posiekanego badz zmasakrowanego i jakiegos ziolka. moze i
>> sol do smaku...moze i pieprz...moze i koperek.....ja takie (bez
>> majonezu) uzywam do pieczonych ziemniakow
>(ciach)
>
>...wlasnie to jem od 8smej...4 podejscia juz mialam...dodalam cebuli
>bialej...i za 3 razem dolozylam czosnek marynowany zeby urozmaicic...na 5
>podejscie dodam do bazy paluszkow krabowych....na 7 dodam awokado....dieta
>taka :) bo mi sie ugotowalo za duzo malenkich kartofli a na chipsy juz nie
>starczylo pieniedzy....
>
>na pizze tez bym to wpakowala...i na kebab i na kanapke i na nalesnika...no
>ale wtedy to bez ziemniakow!
>popijam mini pepsi bo urocze te buteleczki wpuscili na rynek
>
>a zeby ot nie bylo...popieram aby potraktowac to co napisala Krycha jako sos
>"taki jak w Da GRasso"...zadziala!
>
>agataw
Zasosisz sie na ament :P
bez paluszkow krabowych to tez bym mogla ze wszystkim. ale
nalesnika bym czyms najpierw nadziala i polala tym sosoem. moze
nadziac zbednym kartofelkiem?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|