Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!feeder1-2.proxad.net!proxad.net!feeder1-1.proxad.net!198.186.194.247.MISM
ATCH!news-out.readnews.com!transit3.readnews.com!postnews.google.com!c58g2000hs
c.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Da się odratować przypalone powidła?
Date: Sun, 24 Aug 2008 10:49:09 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 64
Message-ID: <1...@c...googlegroups.com>
References: <g8mtlo$494$1@inews.gazeta.pl>
<2...@a...googlegroups.com>
<zt035qxyjkiz$.16p338mdmndhx.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 217.99.22.41
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1219600149 16169 127.0.0.1 (24 Aug 2008 17:49:09 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sun, 24 Aug 2008 17:49:09 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: c58g2000hsc.googlegroups.com; posting-host=217.99.22.41;
posting-account=f7ckLQoAAAAwQqKW-ALN8LXz1z7PHf0E
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98;
FDM),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:314879
Ukryj nagłówki
On 24 Sie, 11:58, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Sat, 23 Aug 2008 19:27:08 -0700 (PDT), Panslavista napisał(a):
>
>
>
>
>
> > On 22 Sie, 19:40, "Tomasz Piasecki" <t...@g...SKASUJ-TO.pl>
> > wrote:
> >> Witajcie!
> >> Robimy z Najdroższą powidła ze śwliwek. Chwila nieuwagi i się przypaliły.
> >> Nie, nie była to chwila trawjąca 6 godzin, tylko chwila w której ktoś z nas
> >> bezmyślnie zwiększył ogień pod garnkiem. Garnek się moczy, ale co z tymi
> >> powidłami? Na razie jest ich ze 3 litry, szkoda wyrzucać...ale przypalone są
> >> na tyle mocno, że dają jak wędzone śliwki...jest dla nas jakaś szansa?
>
> >> wyrazy,
> >> TomaszPe
>
> >> --
> >> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->http://www.gazeta.pl/usenet/
>
> > Technologia niewłaściwa - trzeba zastosować niski, szeroki garnek,
> > a na palnik kłaść blaszaną podkładkę pod garnek - są do kupienia w
> > sklepach AGD lub u blacharzy. Drugi sposób - umieścić garnek z
> > powidlami czy tp. w kąpieli wodnej, zwłaszcza jak są już gęste. Trzeci
> > sposób - w piekarniku, czwarty - w automacie do wypieku chleba jest
> > opcja "marmolada".
> > Najbezpieczniejsza - w kąpieli wodnej - szeroki garnek z wodą i
> > wstawiony do niego mniejszy z powidłami.
>
> I po co tyle pary dodatkowo w domu?
> Ja robię tylko w piekarniku. Innych sposobów nie uznaję, są bez sensu.
> --
> ====================================================
================
> "Jestem sam dla siebie bohaterem, ale jestem zbyt wielkim tchórzem, aby sam
> sobie to przyznać."
> M.A.S.H.- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -
Masz rację, to tak jak z tą babcią co okrawała szynkę, gdyż miała
za mały garnek - dla 5 - 10kg śliwek czy innych owoców metoda dobra,
ale już dla ilości 10 razy większej bardzo nieprzydatna, cbdo. Mnie
ratują zamrażarki - teraz nawet gdyby padły mogę przerobić z
zamrożonych śliwek. I mam odpowiednie gary - przydałoby się więcej.
Mam na cvzym je postawić - dwa taborety wytrzymujące 100kg na dowolny
gaz z zabezpieczeniem termoparą i zapalarką.
|