Data: 2005-12-23 16:16:00
Temat: Re: Dałem za dużo pieprzu! co teraz?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 23 décembre 2005 ŕ 16:58:41, dans <doh6rn$i7q$2@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Jak w temacie, dałem za dużo pieprzu do rosołu wiem że sól można troszke
> zneutralizować wrzucając surowego ziemniaka ale czy jest jakiś sposób na
> pieprz??
Owszem, ale niestety nie tak skutecznie jak ziemniak w wypadku
przesolenia : zbyt ostro przyprawione potrawy mozna ratowac dodatkiem
mleka (a jeszcze lepiej smietany).
No i teraz sprawa rosolu : ja uwielbiam rosol "zabielany" smietanka
ale wydaje mi sie ze nie jest to typowa zupa :)
Wiec radze przerobic rosol na zupe do ktorej dodaje sie smietany, np
na zupe-krem z porow, z pieczarek, albo z kurczaka.
Ewcia
--
Niesz
|