Data: 2007-08-28 17:34:33
Temat: Re: De volaille
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fb1ai1$ous$1@inews.gazeta.pl>,
Bernadeta Hołda <b...@w...pl> wrote:
> Witam!
> Czy ktoś zna oryginalny przepis na wyżej wymienione kotlety? Szukałam w
> googlach i jest cała masa przepisów i różne wariacje na ten temat; Chce
> wiedzieć; co dać do środka i jak je prawidłowo smażyć: Z góry dziękuję
> za pomoc
Kotlety te robi się z mięsa z piesi pulard. Dla oszczędności można kupić
same piersi, jakie sprzedają w jatkach koszernych. Każdą połowę piersi
odejmuje się od kości wraz ze skrzydełkiem, kostkę skrzydełka należy
oskrobać, a z mięsa zdjąć skórę, osolić i zbić cienko pałką. N środek
dać kawałek surowego masła, złożyć na dwa, zawinąć brzegi, posmarować
roztrzepanym jajkiem, posypać mąką zmieszaną z tartą bułką, usmażyć na
ostrum ogniu na maśle na rumiany kolor i wsadzić do pieca, aby doszły w
środku.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|