Data: 2007-08-28 18:24:33
Temat: Re: De volaille
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> Kotlety te robi się z mięsa z piesi pulard. Dla oszczędności można kupić
> same piersi, jakie sprzedają w jatkach koszernych. Każdą połowę piersi
> odejmuje się od kości wraz ze skrzydełkiem, kostkę skrzydełka należy
> oskrobać, a z mięsa zdjąć skórę, osolić i zbić cienko pałką. N środek
> dać kawałek surowego masła, złożyć na dwa, zawinąć brzegi, posmarować
> roztrzepanym jajkiem, posypać mąką zmieszaną z tartą bułką, usmażyć na
> ostrum ogniu na maśle na rumiany kolor i wsadzić do pieca, aby doszły w
> środku.
>
> Władysław
>
nie bardzo moge sobie wyobrazic te kostke ze skrzydelka - w jakim celu
sie ja zostawia, i co sie z nia robi? czy zawija sie do srodka, czy ona
wystaje?
MB
|