Data: 2006-10-26 16:39:45
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maggie" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ehqjbl$bm6$1@news.wp.pl...
> Panslavista napisał(a):
>> "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:ehni2j$2bm$1@news.onet.pl...
>>> Użytkownik "Maggie" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:ehn20d$h7s$1@news.wp.pl...
>>>> Przynajmniej wiadomo że nie ma tam żadnych sztucznych dodatków...
>>>> Chociaż niby w suszonym nie powinno nic być, ale cholera ich wie
>>>> (producentów)
>>> Raczej kiepska jakość suszenia i wywietrzenie połowy smaku, zanim to
>>> zapakują w swoje "hermetyczne" torebki.
>>>
>>> DJD
>>
>> Nie tylko, np. perz w majeranku - co prawda lekarstwo w lekarstwie, ale
>> ceny już sa nie takie....
>
> A zdarza się zdarza... Tylko nie wiem czy specjalnie tak mieszają, czy po
> prostu nikomu nie chce się tego oddzielać i wychodzą z założenia, że
> trochę perzu nikomu nie zaszkodzi...
>
> Cynamon proszkowany to napewno ze względu na cenę fałszują, tylko w tej
> chwili nie pamiętam czego tam dodają dla koloru...
Do cynamonu dodają cynamonu, tylko z tańszych gatunków, o gorszym aromacie.
DJD
|