Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: wolim <n...@p...tu>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Delma co to qrwa jest ?
Date: Fri, 10 Aug 2012 12:08:47 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 39
Message-ID: <k02mjm$662$1@inews.gazeta.pl>
References: <jvrth5$dka$1@news.dialog.net.pl> <jvtd46$umv$1@usenet.news.interia.pl>
<jvtsm3$nk7$1@speranza.aioe.org>
<o...@s...intranet.azymut.pl>
<k00ssu$mh9$1@speranza.aioe.org> <k019dp$9qn$1@news01.versatel.de>
NNTP-Posting-Host: 109.199.19.225
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1344593334 6338 109.199.19.225 (10 Aug 2012 10:08:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Aug 2012 10:08:54 +0000 (UTC)
X-User: wolim1
In-Reply-To: <k019dp$9qn$1@news01.versatel.de>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120713
Thunderbird/14.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347622
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-08-09 23:17, Andy Niwinski pisze:
>
> "Pan Anatol" <n...@b...spamerzy> schrieb im Newsbeitrag
> news:k00ssu$mh9$1@speranza.aioe.org...
>> W dniu 09-08-12 07:14, gosmo pisze:
>>
>>> W jaki sposób margaryna smak poprawia? Przecież albo jest niesmaczna,
>>> albo smakiem nie dysponuje? Jajecznica najlepsza na maśle :)
>>
>> Drogi gosmo... a czy ja gdzieś napisałem, że na margarynie??? :-O
>> Oczywiście, że na masełku (takim prawdziwym, a nawet lepiej na
>> sklarowanym) lub na smalczyku ze skwarkami! To jest TO! :-)
>>
>>
>> pozdrawiam
>
> Jajecznica:
>
> 200g bekoniku
> 2 cebule
> 2 pomidory (bez skórki)
> kapka smalcu
>
> Na patelnię kapkę smalcu, na to bekonik, smażony tak długo aż się
> słoninka wytopi. Do tego cebulka w drobną kosteczkę. Jak się zacznie
> szklić, pomidorek,też w drobną kosteczkę. Druga cebulka i pomidorek też
> w drobną kosteczkę czekają w miseczce. Sól, pieprz, czosnek, papryka -
> co kto tam lubi do smaku. Na to 5 jajek - nie bełtanych. Delikatnie
> wymieszać, jak ścięte tak na 75% dorzucam cebulkę i pomidorek.
> Wymieszać, doprowadzić do ulubionej konsystencji - mniam, mniam.
Sądząc po składzie (pomidorek w kosteczkę, cebulka w kosteczkę, bekonik)
i narzędziach (miseczka), to raczej będzie jajeczniczka, niż jajecznica.
Pozdry,
MW
|