Data: 2012-08-10 10:08:47
Temat: Re: Delma co to qrwa jest ?
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-09 23:17, Andy Niwinski pisze:
>
> "Pan Anatol" <n...@b...spamerzy> schrieb im Newsbeitrag
> news:k00ssu$mh9$1@speranza.aioe.org...
>> W dniu 09-08-12 07:14, gosmo pisze:
>>
>>> W jaki sposób margaryna smak poprawia? Przecież albo jest niesmaczna,
>>> albo smakiem nie dysponuje? Jajecznica najlepsza na maśle :)
>>
>> Drogi gosmo... a czy ja gdzieś napisałem, że na margarynie??? :-O
>> Oczywiście, że na masełku (takim prawdziwym, a nawet lepiej na
>> sklarowanym) lub na smalczyku ze skwarkami! To jest TO! :-)
>>
>>
>> pozdrawiam
>
> Jajecznica:
>
> 200g bekoniku
> 2 cebule
> 2 pomidory (bez skórki)
> kapka smalcu
>
> Na patelnię kapkę smalcu, na to bekonik, smażony tak długo aż się
> słoninka wytopi. Do tego cebulka w drobną kosteczkę. Jak się zacznie
> szklić, pomidorek,też w drobną kosteczkę. Druga cebulka i pomidorek też
> w drobną kosteczkę czekają w miseczce. Sól, pieprz, czosnek, papryka -
> co kto tam lubi do smaku. Na to 5 jajek - nie bełtanych. Delikatnie
> wymieszać, jak ścięte tak na 75% dorzucam cebulkę i pomidorek.
> Wymieszać, doprowadzić do ulubionej konsystencji - mniam, mniam.
Sądząc po składzie (pomidorek w kosteczkę, cebulka w kosteczkę, bekonik)
i narzędziach (miseczka), to raczej będzie jajeczniczka, niż jajecznica.
Pozdry,
MW
|