Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.uni-
stuttgart.de!news.belwue.de!news.osn.de!diablo2.news.osn.de!proxad.net!feeder2-
2.proxad.net!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!u
nt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.PO
STED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o jedynie słusznej
zdrowej żywności
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <ishkbr$54e$1@inews.gazeta.pl>
Date: Mon, 6 Jun 2011 13:12:20 +0200
Message-ID: <nlzn4rekhv99$.cajjnjuaf1ls$.dlg@40tude.net>
Lines: 30
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.140.253
X-Trace: 1307358743 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2446 79.191.140.253:49247
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336309
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 06 Jun 2011 06:16:54 +0200, witek napisał(a):
> Witam
>
> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,97304
67,Kielki_fasoli_zrodlem_smiercionosnej_infekcji__Dz
isiaj.html
>
> Zdaje się, że "ekologiczne" okazuje się nie zawsze zdrowe.
> Szczególnie, że głównym źródłem pałeczki okrężnicy (E.coli) pozostają
> ludzkie odchody.
Co ma tutaj do rzeczy GMO i zdrowa żywność, doprawdy trudno dociec.
Klepiesz tendencyjnie jak zwykle i jak zwykle bez związku. Kto głupi żre te
kiełki? Chyba tylko ci, co nie mają pojęcia o istnieniu bakterii. Sam
sposób produkcji tego badziewia to jedna wielka mnożarka WSZELKICH
bakterii, nie tylko E.coli. W kiełkujacym ziarnie (groszku, fasoli i
rzodkiewki lub innym) bogatym w białko, działają się w okresie kiełkowania
i właśnie w tym okresie enzymy rozkładające to białko. Ciepło i wilgoć
robią z niego wspaniałą pożywkę dla bakterii różnego typu. Wtedy wystarczy
wsadzić tam brudną łapę z bakteriami E.coli na skórze i enzymy nadtrawiają
wierzchnią warstwę skóry uwalniajac zgraje owych bakterii... Następuje
lawinowe namnażanie w idealnie przygotowanym środowisku białkowym... i oto
mamy, co mamy.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|