Data: 2011-06-06 11:12:20
Temat: Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o jedynie słusznej zdrowej żywności
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 06 Jun 2011 06:16:54 +0200, witek napisał(a):
> Witam
>
> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,97304
67,Kielki_fasoli_zrodlem_smiercionosnej_infekcji__Dz
isiaj.html
>
> Zdaje się, że "ekologiczne" okazuje się nie zawsze zdrowe.
> Szczególnie, że głównym źródłem pałeczki okrężnicy (E.coli) pozostają
> ludzkie odchody.
Co ma tutaj do rzeczy GMO i zdrowa żywność, doprawdy trudno dociec.
Klepiesz tendencyjnie jak zwykle i jak zwykle bez związku. Kto głupi żre te
kiełki? Chyba tylko ci, co nie mają pojęcia o istnieniu bakterii. Sam
sposób produkcji tego badziewia to jedna wielka mnożarka WSZELKICH
bakterii, nie tylko E.coli. W kiełkujacym ziarnie (groszku, fasoli i
rzodkiewki lub innym) bogatym w białko, działają się w okresie kiełkowania
i właśnie w tym okresie enzymy rozkładające to białko. Ciepło i wilgoć
robią z niego wspaniałą pożywkę dla bakterii różnego typu. Wtedy wystarczy
wsadzić tam brudną łapę z bakteriami E.coli na skórze i enzymy nadtrawiają
wierzchnią warstwę skóry uwalniajac zgraje owych bakterii... Następuje
lawinowe namnażanie w idealnie przygotowanym środowisku białkowym... i oto
mamy, co mamy.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|