Data: 2007-08-23 13:18:09
Temat: Re: Dla zwolenikow soków owocowych
Od: "Iwon(K)a" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Warto zwrocic uwage na
"Robert Lustig: Powiedziałbym, indeks glikemiczny plus błonnik. To właśnie
błonnik czyni powoduje to, że produkty mają mały ładunek glikemiczny. Tak
naprawdę powinniśmu spożywac nasze węglowodany wraz z błonnikiem. To powinno
byc zasadą. Przetworzona pszenica jest biała, gdy pójdziemy na pole to
zabaczymy, ze pszenica jest brązowa ale po dotarciu do sklepu jest biała. Jak
to się stało? Otóż błonnik został oddzielony i już go tam nie ma. Błonnik
jest tą dobrą częścią, błonnik jest tym co powinniśmy jeść. "
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|