Data: 2007-07-11 07:33:20
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 10 Jul 2007 18:35:19 +0200, "Ewa W"
<e...@b...wroc.pl> wrote:
>No właśnie, jak w temacie...
>Dotyczy to wątróbki drobiowej, staram się dokładnie ją osączać po myciu,
>obtaczam w mące, ale to na nic. Smażenie to naprawdę hardcore:), strzela jak
>z armaty, nierzadko unosi się przy tym ciężka szklana pokrywa patelni!
>Wrzucanie wątróbki na rozgrzany tłuszcz, to wyższa szkoła jazdy -
>błyskawiczne nakrycie patelni i odskok na bezpieczną odległość:) Nie
>wspomnę, jak wygląda kuchenka po smażeniu...
>Czy jest na to jakaś rada?
>
>Pozdr. Ewa
Ja smaze przyodziana stosownie (stary lach, plastikowy fartuszek,
tarcza z duzej pokrywki i koniecznie okulary, bo mi kierdys
watrobka strzelila dokladnie wo ko, akurat mrugalam, ale troche
wlazlo :/. Jak ja kroje najpierw na polowki albo inne kawalki to
jakby mniej strzelala....ale to zaden dowod naukowy :PP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|