Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Do XL - NTG Re: Do XL - NTG

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Do XL - NTG

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!eternal-september.org!feeder.eternal-septem
ber.org!mx02.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Do XL - NTG
Date: Thu, 8 Oct 2015 20:15:29 -0500
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 1
Message-ID: <mv74bn$haj$1@dont-email.me>
References: <56165d7a$0$8376$65785112@news.neostrada.pl>
<z9ho4twkyiop.17hhn3x220we3$.dlg@40tude.net> <mv6aq0$kom$1@dont-email.me>
<lw852pv7ytu2$.npl05a9rm01g.dlg@40tude.net> <mv6slc$sgi$1@dont-email.me>
<mv6uv1$s18$1@node2.news.atman.pl>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Fri, 9 Oct 2015 01:13:27 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="983b9eaaea99c4dd9f3f690f7dd54ce0";
logging-data="17747";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX192YTntQh1po81jmivXvfT2"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <mv6uv1$s18$1@node2.news.atman.pl>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:yNEGd3F8JjecnNksgZEaxmjmOfM=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366330
Ukryj nagłówki

"stefan" <s...@w...pl> wrote in message
news:mv6uv1$s18$1@node2.news.atman.pl...
> Jak robiłem takie mięska, to zamiast żelatyny dodawałem dobrze
> wygotowanego bulionu z ratek wieprzowych albo cielęcych, gotowanych
> tak z 10 godzin i odparowywanych. Naturalnie gotowane z jarzynkami
> i przyprawami a reszta bulionu szła na galaretkę wieprzowa... czasem
> salceson albo głowiznę (co było pod ręką)

I to się wydaje sensowniejsze niż kupowanie żelatyny sklepowej.
Dłuższe gotowanie wołowego na rosół też skutkuje uzyskaniem
takiej "żelatyny" domowej - kiedyś gotowałem rosół na słabym
ogniu około 4-5 godzin i wywar potem w lodówce tężał jak galareta.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.10 Pszemol
09.10 Pszemol
09.10 FEniks
09.10 masti
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 masti
09.10 Ikselka
09.10 Pszemol
09.10 Pszemol
09.10 Pszemol
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6