Data: 2006-10-04 16:50:33
Temat: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla wrote:
> Użytkownik "Gruby" <g...@p...onet.pl> napisał:
>> ja gotuje grzyby w wodzie z dodatkiem kilku łyzek octu( żeby nie
>> ciemniały) potem jak wystygna przesypuje sola w wiaderku po
>> ketchupie, i na sama góre tez daje duzo soli. tak na oko 1 kg na 5
>> kg grzybów..
>> i potem do piwnicy, ale piwnica w bloku, wiec za zimno nie jest..
>
> Jasne... ja mam w przepisie 15 dag soli na 1 kg grzybow
> i czas obgotowywania opieniek - 5 min.
> Ciekawi mnie tez, czy ma znaczenie sposob ukladania grzybow
> (kapeluszami do gory, czy tez w dol), bo w przepisach bywa
> roznie na ten temat :)
ja sypie hurtem jak leci.. nie bawie się w układanie..:-))
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
|