Data: 2006-10-04 06:56:27
Temat: Re: Do grzybozjadaczy i grzybozbieraczy
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gruby" <g...@p...onet.pl> napisał:
> ja gotuje grzyby w wodzie z dodatkiem kilku łyzek octu( żeby nie ciemniały)
> potem jak wystygna przesypuje sola w wiaderku po ketchupie, i na sama góre
> tez daje duzo soli. tak na oko 1 kg na 5 kg grzybów..
> i potem do piwnicy, ale piwnica w bloku, wiec za zimno nie jest..
Jasne... ja mam w przepisie 15 dag soli na 1 kg grzybow
i czas obgotowywania opieniek - 5 min.
Ciekawi mnie tez, czy ma znaczenie sposob ukladania grzybow
(kapeluszami do gory, czy tez w dol), bo w przepisach bywa
roznie na ten temat :)
Pozdrawiam
Lilla
|